Het allereerste Vliegerplein Café

Het eerste Vliegerplein Café op zaterdag 29 april was meteen een schot in de roos! In de Schuur waren jullie met zo’n 120 aanwezigen en de sfeer zat duidelijk goed, ook tijdens het fietstochtje vooraf. Naast veel ‘oude bekenden’ tekenden ook een heel aantal nieuwe gezichten present, waaronder een afvaardiging van de nieuwe actiegroep ‘Doe Deurne Dicht’.

We trapten af met een boeiende presentatie, gekoppeld aan een vraag- en antwoordronde waar jullie actief aan deelnamen. Na een korte pauze met versnaperingen van Bocal en drankjes voorzien door De Schuur, bracht auteur en filosoof Tom Hannes met verve zijn eigen versie van Shakespeare’s Hamlet: ‘Something is rotten in the airport of Antwerp’! De volledige tekst kan u hier nalezen.

Ten slotte presenteerden we met enige trots een overzicht van jullie inzendingen voor de campagne ‘190 ideeën voor 190 hectare’. Enkele opvallende plannen kon u van dichterbij bekijken, in een kleine tentoonstelling. Tijdens het Café dropten jullie nog meer suggesties in onze ideeënbus, dus deze actie is nog lang niet gedaan!

Jullie enthousiasme voor een alternatieve invulling van het luchthaventerrein bleek ook uit het grote aantal steuncertificaten dat verkocht werd. Met de aankoop van zo’n certificaat maakten heel wat aanwezigen zichzelf ‘pleingenoot’ van het toekomstige ‘Vliegerplein Park’. Tegen het einde van de namiddag plakte de kaart vol groene en rode bolletjes!